Parade

De Woordenwinkel

De Woorden Winkel – Parade 2013

In de zomer van 2013 reisden De Woorden Winkel en ik drie maanden mee met de Parade. We stonden met een winkel en voorstellingen  in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam; in Utrecht met alleen de winkel.

De Woorden Winkel was zowel een winkel – waar vanalles te koop was met schrijfsels, letters en woorden – als een kleine voorstellingsruimte. Zes keer per dag gaf ik een voorstelling voor maximaal 20 personen. Ook waren er in De Woorden Winkel eigenwijze videootjes te zien..

Het was een geweldige zomer; ik kreeg veel enthousiaste reacties en heb er een heleboel nieuwe fans bij!

 

Met dank aan:

Productieteam: Floortje de Boer, Pieternel Kok, Anke Gommers, Marijke Annema, Machteld Dicke // Assistentie op locaties: Franklin Grootfaam, Sven, Melanie, Annemoon, Rosie, Florian, Ase, Edwin, Lars en Jet.

 Recensie Sitalising, De Volkskrant: ‘Het leukste was een voorstelling op een piepklein hoekje van het terrein, De Woorden Winkel. Voor mij is dat heel erg ‘de Parade’, een korte voorstelling in een veel te kleine tent waar mensen met een schoenlepel naar binnen worden geduwd. Uiteindelijk eindig je op schoot bij de performer die in tien minuten een heel leuk dingetje neerzet. Dat je aan het einde denkt, ‘shit, het is alweer voorbij!’

Lees rechtsonder verder.

 

‘De maakster, Chantal van Heeswijk, maakt een soort associaties met woorden. Ze breidt ze aan elkaar, maakt verbindingen. Ik houd zelf ook erg van spelen met woorden, dus ik vond het fascinerend. Ik had er zo nog een half uur naar kunnen luisteren.’  

Sheila Sitalising, De Volkskrant

 

 

Video verslag

Video

Schrijfsels uit eigen hoofd, kleine voorstelling

Film & Montage: Rolf Versteegh
Parade Den Haag, zomer 2013

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!