Creative coaching

Creative coaching voor docententeams

Creative coaching

Creative coaching geef ik aan teams of individuen die graag met een nieuwe, frisse blik naar hun werk willen kijken en toe zijn aan nieuwe inzichten in onderliggende processen en leer-vragen.

Een coachingstraject is maatwerk en kan bestaan uit enkele sessies tot een langer traject.

Mail of bel gerust voor informatie over coaching op maat.

06-24250962 of post@ikbenchantalvanheeswijk.nl

Laat het maar gebeuren

Afgelopen maanden mocht ik het docententeam van basisschool De Lis coachen. Ik was aanwezig bij een aantal lessen, deed een bijeenkomst creatief denken met het hele team en sprak later met elke docent afzonderlijk. Erg inspirerend vond ik dat, en de docenten gelukkig ook:)

Door hun eigen handelen via mij te observeren kwamen er nieuwe inzichten. Ook over hele fundamentele onderwerpen als: Wanneer leert een kind? Wat vind je dat het kind moet leren? Hoe geef je feedback op het gemaakte werk? Hoe leidt je een creatief proces een nieuwe fase in? kwamen aan de orde.

Waardevolle inzichten zijn: wees niet bang voor chaos, maak fouten en laat ze zien, wees meer proces- en minder productgericht, meer uitleg is niet altijd beter, en nog veel meer.

Ik maakte pocketskills: op kleine kaartjes zijn vaardigheden, onderwerpen en dilemma’s in beeld gebracht. Iedere docent kiest de skills uit die hem of haar aanspreken en stopt die in z’n zak, om af en toe naar te kijken en in praktijk te brengen.


‘Van Chantal leer je denken en doen als een kunstenaar zodat je creatiever onderwijs kunt maken. Chantal maakt op een hele praktische en hands-on manier de kunstenaars mindset toegankelijk en kan dat koppelen aan alle vakken en thema’s van de school.’ 
(Simone Dresens, adviseur kunsteducatie).

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!