Voorstelling ‘Woorden van papier’

Woorden van papier


Woorden van Papier

Chantal van Heeswijk, van origine ontwerper en kunstenaar, heeft haar kwaliteiten gebundeld op het podium. In de voorstelling Woorden van Papier brengt ze haar herkenbare handschrift op vele verschillende manieren tot leven. In deze voorstelling worden haar verhalen – ‘Schrijfsels’ zoals Chantal van Heeswijk ze zelf noemt – aangevuld met illustraties op papier, in klei en klank. De muzikale begeleiding komt van celliste Nina Hitz (uit: programma Theaterfestival Boulevard).

Woorden van Papier ging afgelopen zomer in premiere op Theaterfestival Boulevard en gaat nu ‘het land in’. Woorden van Papier is geschikt voor kleine theaters en festivals.

Woorden van Papier bestaat uit twee voorstellingen: een middag-editie en een avond-editie; geschikt voor volwassenen, maar ook attractief voor kinderen. De middag-voorstelling is te omschrijven als olijk, de avond-voorstelling geeft meer stof tot nadenken. Beide voorstellingen duren 20 minuten.

Gemist op Boulevard? Vrijdag 18 en zaterdag 19 maart 2016 is Woorden van Papier te zien in Studio De Bakkerij te Rotterdam! 

Kaarten bestellen en meer info vind je hier. Op 18 en 19 maart worden beide voorstellingen achter elkaar gespeeld met een pauze ertussen. 

De voorstelling Woorden van Papier is gemaakt door Chantal van Heeswijk (regie, spel, tekst en illustraties). Spelcoach: Marjet Roerink. Muziek: Nina Hitz.

Theaterfestival Boulevard

11 Festivaldagen, 50 voorstellingen, 1.816 toeschouwers, superfijne medewerkers, een schorre keel .. Boulevard Festival was geweldig deze zomer! Heel veel dank Franklin Grootfaam, Marijke Annema, Pieternel Kok, Anke Gommers, Lieke Wouters, Claire Dünnebacke, Christel Speijers, Yana van Limpt, Zita van Limpt, Frederiek Hamers, Tessa van der Meeren, Machteld Dicke, Harrie van Heeswijk en Victor van Heeswijk.

Geschikt voor theaters, festivals en evenementen

WIL JE OOK EEN Woorden van Papier?
BEL of mail MIJ!


06-24250962 OF
POST@IKBENCHANTALVANHEESWIJK.NL


Ik denk graag met je mee!

 

Recensie in BLVRD VANDAAG

Er stond een leuk artikel over Woorden van Papier in de BLVRD VANDAAG van vrijdag 14 augustus (zie foto rechts).

Chantals voorstelling Woorden van Papier voelt als een ongeorganiseerde reis door haar werkelijkheid. Zonder begin en zonder eind, langs onherbergzame hersenspinsels en onontgonnen ideeën. Ze dicht en rijmt, tekent en knipt, zingt en blijkt een begenadigd kok – echt eens proberen: pasta met kip en kinderen. Ze legt haar woorden niet op volgorde, eerder op kleur en smaak. Haar handen maken ter plekke de vertaling van wat haar ogen beleven.’

Woorden van Papier bij jou

Er zijn meerdere opties mogelijk: beide voorstellingen achter elkaar met een pauze ertussen of 1 voorstelling met een workshop (zelf aan de slag met woord en beeld, door mij begeleid) voor volwassen of kinderen achteraf.

Snoeppapier

Onder de naam Snoeppapier gaf ik op Theaterfestival Boulevard 10 dagen lang een kinderworkshop (4 tot 12 jaar) ‘Maak je eigen Piet Pierlala’.

Piet Pierlala is een jongen die altijd naakt door het dorp fietst, maar van het jongetje zelf is geen afbeelding; alleen van zijn fiets … 

Na het zien en beluisteren van een filmpje waarbij het verhaal voorgelezen wordt, mochten kinderen zelf een Piet Pierlala maken. Omdat niemand precies weet hoe hij eruit ziet mogen de kinderen dat zelf bedenken. Er waren diverse materialen voorhanden. Zie foto’s.

Video

Impressie Woorden van Papier op Theaterfestival Boulevard.

Gefilmd op Theaterfestival Boulevard, Den Bosch, 2015.
Camera: Rolf Versteegh.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!