Klein intermezzo

Klein intermezzo

Een intieme poëtische voorstelling met live getekende beelden

In deze voorstelling maak ik wel gebruik van de overheadprojector, maar niet van de beamer en camera. De muziek neem ik mee op band. Dit kan voor een opening of privé-voorstelling tot maximaal 25 min. De inhoud van de Schrijfsels uit eigen hoofd pas ik aan op de gelegenheid, feest of plechtigheid.

Ook kan de kleine voorstelling als vijf wisselende voorstellingen van ongeveer 7 minuten zoals in de Paspoort Route op Oerol en op de Parade in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Een persoonlijke voorstelling waarbij herkenbare momenten en onuitgesproken zaken, soms op gevoelige, dan weer op hilarische en prikkelende wijze, in tekst en beeld worden gevangen. Ervaar mijn wereld en gesproken woorden die tot leven komen in visuele taferelen. Ik weet je via omwegen op het verkeerde been te zetten en je op ontwapenende wijze weer terug te brengen naar de realiteit.

Met handgeschreven teksten en kenmerkende illustraties en projecties komen de verhalen tot leven. Een intieme voorstelling die zowel visueel als auditief prikkelt.


Recensie:  
‘Het leukste was een voorstelling op een piepklein hoekje van het terrein, De Woorden Winkel. Voor mij is dat heel erg ‘de Parade’, een korte voorstelling in een veel te kleine tent waar mensen met een schoenlepel naar binnen worden geduwd. Uiteindelijk eindig je op schoot bij de performer die in tien minuten een heel leuk dingetje neerzet. Dat je aan het einde denkt, ‘shit, het is alweer voorbij!’

‘De maakster, Chantal van Heeswijk, maakt een soort associaties met woorden. Ze breidt ze aan elkaar, maakt verbindingen. Ik houd zelf ook erg van spelen met woorden, dus ik vond het fascinerend. Ik had er zo nog een half uur naar kunnen luisteren.’
Sheila SitalisingDe Volkskrant

Geschikt voor openingen, kleine theaters, festivals, privé en evenementen

WIL JE OOK EEN Kleine Voorstelling?
BEL of mail MIJ!


06-24250962 OF POST@IKBENCHANTALVANHEESWIJK.NL


Ik denk graag met je mee!

De Parade

Zomer 2013 stond ik drie maanden lang met De Woordenwinkel op de Parade; in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. In De Woordenwinkel was niet alleen alles te koop, ik speelde de kleine voorstelling Schrijfsels uit eigen hoofd in 5 variaties. Daarnaast werden er eigenwijze videootjes vertoond. Honderden mensen zagen de voorstellingen zomer 2013. Ik heb heel veel fijne reacties gekregen en heb er een heleboel nieuwe fans bij!

Oerol

Zomer 2011 stond ik met een rond reizend atelier op Oerol op Terschelling. Ik heb verhalen uit eigen hoofd voorgedragen. Elke dag stond ik op een andere locatie, het was een toevallige ontmoeting; een kleine persoonlijke performance in de vorm van 4 verschillende korte voorstellingen. Voorafgaand aan elk verhaal maakte ik ad hok een tekening. De verhalen bestonden uit poëtische schrijfsels die je via omwegen op het verkeerde been zet en je toch weer in de realiteit doet komen staan.

Duizel in het Park

Zomer 2011 speelde ik twee dagen lang doorlopend mijn kleine voorstelling bij Duizel in het Park, in het Vroesepark te Rotterdam.

Hier een reactie van één van de bezoekers:

Zaterdag heb ik één van je voorstellingen bezocht bij Duizel in het park. Nu zou ik je op een creatieve tekstuele manier willen laten weten dat ik het erg leuk, interessant en creatief vind hoe jij tekst en beeld combineert, maar dat is meer jouw afdeling. Daarom laat ik het bij: I like! Heb net ook nog je website bekeken. I like too!’ – S. Alblas

Video verslag

Video: Kleine voorstelling op de Parade, 2013

Camera & Montage: Rolf Versteegh

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!