De Boekenberg

De Boekenberg

Bieb bieb hoera!

5 jaar De Boekenberg

MVRDV Architecten ontwierp het markante gebouw ‘De Boekenberg’ of ‘Bookmountain’, dat sinds 2012 in het centrum van Spijkenisse staat en in het najaar 2017 het 5-jarig jubileum viert.

Een ‘uitnodiging om te lezen’ moest het worden, en dat is gelukt; maar liefst 4.000 mensen bezoeken De Boekenberg wekelijks!

Op 2 november was het jubileumfeest. Winy Maas van MVRDV vertelde over het gebouw, Danny Mekic over de bibliotheek van de toekomst. Er waren lekkernijen uit diverse boeken gemaakt en de kinderraad schoot confetti de lucht in.

 

De Boekenberg & ik

De Boekenberg vroeg mij het 5-jarig jubileum zichtbaar te maken; zowel buiten als binnen.

Om ‘iets’ voor de glazen gevel te bedenken, iets voor binnen, een feest-illustratie, een verassing voor alle medewerkers en een workshop voor kinderen tijdens de feestweek.

Ramen

Voor de ramen buiten ontwierp ik grote raamfolieletters in diapositief met ‘5 jaar’ in handschrift.

Het aanbrengen van het folie was een flinke klus, die we met 4 man – in regen en wind en met een hoogwerker – geklaard hebben.

Wie je bent & De Postkamer

Voor alle medewerkers maakte ik een Wie je bent-portret en tijdens de Boekenweek deed ik voor kinderen De Postkamer; kinderen konden een hele middag kaarten maken – stempelen, schrijven, tekenen, plakken –  en op de post doen.

Ballonnen & logo

Voor het zichtbaar maken van het jubileum binnen liet ik 100 grote, ronde, witte ballonnen bedrukken, die aan de houten balken in de grote ruimte van het gebouw werden bevestigd.

Ook het feestlogo is van mijn hand. De Boekenberg liet posters, tassen en zelfs chocoladerepen met dit logo bedrukken.

Video

Een timelapse van het beplakken van de ramen.

Video: De Boekenberg

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!