Troostramen

Troostramen

Troostramen

Troostramen is een project dat ik lanceerde tijdens de corona-crisis. ‘Blijf zoveel mogelijk thuis’, was het devies. Ouderen en mensen in instellingen mochten geen bezoek meer ontvangen en wie ook maar een beetje verkouden was mocht helemaal niet meer naar buiten. Tegelijkertijd werkten dokters en verpleegkundigen zich drie slagen in de rondte en waren de ic’s overvol. Al deze mensen wilde ik graag een hart onder de riem steken en laten weten dat we aan ze denken.

Ik kocht een set Molotov Chalk stiften – met water of een krabber eenvoudig weer te verwijderen – en trok er elke donderdag met mijn assistente op uit. Kunst in tijden van corona.

De troostramen werden zeer gewaardeerd! Leuk was de interactie op locatie met ouderen, doktoren en bewoners van instellingen, die vaak verzoeken hadden wat er op de ramen moest komen.

Ik versierde onder andere de ramen bij Humanitas Bergweg, Laurens Nijeveld, Laurens Liduina, Stichting Prisma, Maasstad Ziekenhuis, Aafje Zorghotel, Ikazia Ziekenhuis en het Ronald McDonaldhuis.

Ook bij De Boekenberg in Spijkenisse tekende ik op de ramen, leuk was dat! Deze bibliotheek was als enige in de regio open, je kon boeken bestellen, die dan in een tasje klaar stonden. Ook waren er diverse leuke online activiteiten.

Kan jouw opa, oma of zieke buurman ook nog wat troost via het raam gebruiken? Stuur mij dan een berichtje! post@ikbenchantalvanheeswijk.nl

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!