Villa Zebra

Villa Zebra

Welkom Thuis

Vrijdag 11 december 2015 opende burgemeester Aboutaleb in Villa Zebra de nieuwe tentoonstelling Welkom Thuis. Hij vertelde met een persoonlijk verhaal wat ‘Thuis’ voor hem betekent. Ik droeg bij de opening een Schrijfsel voor.

‘Thuis’ heeft voor iedereen een andere betekenis en het hebben van een thuis is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel kinderen hebben meerdere ’thuizen’. Ik maakte ‘Thuis-Huis’; een huis waarbij ik speel met binnen- versus buitenruimte. Het donker is meestal buiten en betegelde muren heb je meestal binnen; in het Thuis-Huis is het andersom. Binnen kun je zitten en horen hoe het regent op het raam en luisteren naar verhalen.

De tentoonstelling Welkom Thuis is een jaar lang te zien (tot 20 november 2016) in Villa Zebra te Rotterdam (Stieltjesstraat 21).

Lees hier meer!

 

 


foto’s: Hester Blankestijn, Nils Hilbers, Chantal van Heeswijk, Machteld Dicke

De andere deelnemende kunstenaars zijn: Feiko Beckers, Peter de Boer, Anne van Eck, Bruno Ferro Xavier da Silva, Ondine de Kroon, Paul de Reus, Hans Runge, Selfcontrolfreak en Hans Wilschut.

De realisatie van het Thuis-Huis is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van het CBK Rotterdam.

En met dank aan de bouwers: Monique, Machteld, Pietie, Jiska, Anke, Nils, Victor en de vele vrijwilligers van Villa Zebra!

 

Video

Te zien, binnen in het Thuis-Huis, geprojecteerd op het schuine raam: Thuis in het donker.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!