Kom je spelen?

Laat je inspireren en maak een kunstwerk

Kom je spelen?

Onder de naam Kom je spelen? kun je komende weken bij mij in 1,5 uur zelf een kunstwerk maken. Na een inspiratieronde ga je aan de slag; met kunsthars, flockpoeder en onderdelen van diverse spellen creëer je je eigen werk; al spelenderwijs. Dan heb je gelijk iets moois om weg te geven (of om zelf te houden natuurlijk).

Minimaal 2 personen; kom samen met een vriend of vriendin.
Kosten € 60,- per persoon. App of mail mij om een tijdstip te plannen.


06-24250962 of post@ikbenchantalvanheeswijk.nl

Spelen is belangrijk

Het belang van spelen zijn we gaandeweg wat uit het oog verloren, maar het kan niet vaak genoeg benadrukt worden: spelen is belangrijk! Al spelende leer je, al spelende kom je op ideeën, tot ontwerpen en nog veel meer. Trial and error, niets is fout. Aansluitend op mijn serie eigen werk Uitgespeeld biedt ik workshops ‘Kom je spelen?’

Met als materiaal pionnen, dobbelstenen, lego en ministek. Combineren is mogelijk:) In deze workshop mag je spelen met alle materialen, tot een eigen ontwerp ontstaat: een klein kunstwerk dat je vervolgens vereeuwigt met kunsthars en flockpoeder of zaagsel. Mee naar huis te nemen in een oude spel-doos.

Foto’s: Hester Blankestijn

Achtergrond, materialen

Uitgespeeld is de naam van mijn serie recent werk. Het werk toont een mix van visueel speelse portretten en collages, waarin de oplettende kijker details uit scrabble, zeeslag, lego, risk, domino etc. herkent.

Hoe precies ik er op kwam om deze materialen te combineren weet ik niet, wel dat ik graag materialen combineer en hergebruik. Ik ben altijd op zoek naar een manier van werken die krachtig en direct is. Zo past dit werk goed bij me; het spreekt met de kijker, is direct, gaat over materiaal en mijn handschrift blijft herkenbaar.

De experimenten gingen van batikwas naar 3D-pen, gips, brons, kunststof, lijmen, siliconenkit en harsen. Na ruim twee jaar zoeken naar het ideale materiaal, biedt deze kunsthars de mogelijkheden waar ik naar zocht. Tijdens het experimenteren kwam ik op het idee de ‘lijn’ te bestrooien al voor hij droog was. Dit gaf het effect waar ik naar op zoek was.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!