Portretten

Portretten

Wie je bent

Wie je bent is een project waarin ik iemand in 3 minuten portretteer. 

Hoe het werkt: ter plekke wordt een foto gemaakt van de gasten of bezoekers, deze wordt direct uitgeprint op sticker. Door middel van een korte ontmoeting aan mijn tekentafel voeg ik een klein tekstje toe, bepaal ik instinctief de kleur en de omgeving. Zo ontstaat er een snel en persoonlijk portret met een quote in mijn handschrift.

Het biedt een unieke personificatie van gasten, deelnemers, bezoekers of personeel. Voor een bijzondere bijdrage aan je opening, kick-off, studiedag of ander evenement.

Het hele proces is visueel attractief, dus voor grotere groepen is er een optie om het poses op een groot scherm te tonen. Zo kan iedereen, ook de niet deelnemers of wachtende ook het maakproces volgen.

De gasten krijgen het kunstwerk, eventueel voorzien van passe partout, later thuisgestuurd; of het wordt aangeboden aan een afdeling, of aan een jubilaris, vertrekkende collega, etc. Al naar gelang de gelegenheid.

Wil je ook een Wie je bent, Wat je wenst of Wat je zegt op je evenement? Bel mij!
06-24250962 of post@ikbenchantalvanheeswijk.nl

Wat wens jij?

Wat jij wenst lijkt op Wie je bent, met het verschil dat hier een wens wordt uitgesproken voor een bruidspaar of jubilaris of vertrekkende directeur.

Samen met de feestgangers of gasten maak ik een uniek wensenportret. Het levert een bijzondere, feestelijke bijdrage aan een feest of bruiloft.

Hoe het werkt: ter plekke maak ik in mijn mobiele studio foto’s van de gasten of bezoekers, deze worden direct uitgeprint. De gast of bezoeker neemt vervolgens plaats aan tafel voor een kort gesprek, dat ter aanvulling van het portret dient. De gast formuleert hierbij een wens.

Vervolgens ga ik aan de slag met foto, schaar, verf, inkt en taal en ontstaat er een nieuw, persoonlijk kunstwerk.

Het hele proces kan eventueel op scherm gevolgd worden via een camera die boven de tafel hangt.

Het bruidspaar, de jarige of de jubilaris krijgt de kunstwerken na afloop aangeboden, in welke de vorm in overleg.

 

FEEST 25 JAAR SCHIPPER BOSCH

Schipper Bosch uit Amersfoort bestaat 25 jaar en dat werd juni 2015 gevierd met een groots feest. Ik portretteerde alle gasten met Wie je bent en deed nog een aantal andere leuke dingen. Het was een goed feest!

Foto’s links: Schipper Bosch

IN EEN MOOIE DOOS

De resultaten van Wie je bent kunnen eventueel worden aangeboden in een mooie, feestelijke box of doos. Met of zonder strik.

 

Twee bruiloften

Zomer van 2013 maakte ik portretten op de bruiloft van J & A. Het was een echte zomerbruiloft met bloemen en veel licht. De gasten formuleerden mooie wensen en ik maakte een serie persoonlijke portretten voor het bruidspaar.
In augustus 2015 maakte ik op een bruiloft in De Vijverschie in Schipluiden samen met fotograaf Frederiek portretten van de bruiloftsgasten. Elke gast formuleerde een wens voor het bruidspaar. Als alle wensen uitkomen gaat het bruidspaar geweldige jaren tegemoet!

Zij vonden het:

‘Dit levert een bijzondere, feestelijke bijdrage aan een opening, kick-off, studiedag of ander evenement.’
‘Het biedt een unieke personificatie van gasten, deelnemers, bezoekers of personeel.’
‘Ik wil hem graag hebben!’ zegt een bezoeker.
‘Steeds weer moet ik glimlachen als ik er aan terug denk. En dan kwamen deze week ook nog de prenten. Genieten!’ (Frans Baar, Leerhuizen Palliatieve Zorg)

Wat je zegt

Onder de naam Wat je zegt maak ik portretten van sprekers of deelnemers aan een workshop, seminar of team-bijeenkomst. Ik maak foto’s en bewerk deze met tekst en beeld, aansluitend op de mening (visie, missie) van de betreffende persoon. Geschikt voor een teambuildingsdag of ‘hei-dagen’ waarbij wordt gebrainstormd over de toekomst of over visie, doelen en missie.

Bij een seminar, conferentie of studiedag kan ik ook een andere visualisatie verzorgen; terwijl een spreker praat teken ik gelijktijdig illustraties bij het verhaal, zichtbaar via de camera en beamer; je ziet mijn hand tekenen. Natuurlijk weet ik van tevoren waar de dag of de keynote over gaat. Na afloop kunnen de illustraties eventueel worden opgenomen in het conferentie verslag.

Visualisaties

In 2013 deed ik voor Schipper Bosch, een Amersfoortse Vastgoed ondernemer, een visualisatie-performance bij De Nieuwe Stad, deze herrees op de plek van de oude Prodent-fabriek in Amersfoort.
Bij de presentatie van de nieuwe plannen, en tevens de introductie van de nieuwe projectleider, verzorgde ik een attractieve visuele presentatie; ik maakte live tekeningen en bewerkingen op al bestaande foto’s. De beelden werden direct na de presentatie toegevoegd aan een publicatie die het publiek mee mocht nemen. Het omslag van deze publicatie was door mij ontworpen en ter plekke handgestempeld.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!